neděle 26. května 2013

[anime] K / K Project

 
Název: K, říká se tomu i K Project
Žánr: akční / nadpřirozené
Studio: GoHands
Délka: 13 epizod / 25 minuts
Manga: K: Memory of Red, K: Stray Dog Story (běží od 2012 a pokračuje)
Pokračování: film (2014)
Dabérské obsazení: Namikawa Daisuke, Ono Daisuke, Komatsu Mikako, Tsuda Kenjirou, Sakurai Takahiro, Fukuyama Jun, Horie Yui, Kaji Yuuki, Nakamura Yuuichi, Sugita Tomokazu, Sawashiro Miyuki, Mamoru Miyano, Kakihara Tetsuya.. stručně řečeno, obsazení je hvězdné, protože zde dabují vesměs nejznámnější a nejoblíbenější seiyuu.

7 králů. 7 klanů. Válka mezi nimi by mohla přinést Japonsku zkázu.

1 vražda. Tatara Totsuka, člen červeného klanu byl z neznámého důvodu zavražděn, a jediné, co po něm zbylo, je rozmazané video s neznámým vrahem. Jedno je jisté, pokud ho HOMRA (červený klan) dopadne, smrt ho nemine.
Isana Yashiro je obyčejný student. Užívá si školního života na Ashinaka Gakuen, když ho zčistajasna začne pronásledovat banda divných lidí - členové HOMRY, Scepter 4 (modrý klan) a ... samuraj?! Odkdy jsou 21. století samurajové... To není pointou, nicméně.

Když už je téměř chycen, zachrání ho Yatogami Kuro (samuraj), který to ovšem udělal z toho důvodu, že ho chce zabít. Kuro ho podezřívá, že je Bezbarevným králem, který zavraždil Totsuku, a jako důkaz podloží video. Shiro nemůže popřít, že to není on. Lstí ovšem uteče a schová se u sebe v pokoji. Co se to děje? Vždyť nikoho nezabil! Vždyť je jen obyčejný student...

Unaven, usne a když se vzbudí, spatří vedle sebe naho, prsatou holku, která si říká Neko. Mňau! Do čeho se to sakra zapletl..

Nakonec se Shiro dá dohromady s Neko a s Kurem, aby odhalili pravdu, která se skrývá za vraždou Totsuky, ale to není tak jednoduché, když mají za zadkem HOMRY a Scepter 4, kteří spolu mají taky jisté nevyřízené účty.

A nesmíme zapomenout na ostatní krále.

Celkem pěkné akční anime se zajímavou zápletkou a postavami. Obzvlášť pozoruhodná je animace a styl. 
Vzhledem k tomu, že jsem to shlédla celé o svaťáku, když jsem se měla učit, o něčem svědčí. Konec mě docela překvapil, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat v budoucím filmu (původně měla být druhá série) :D (zpráva z dneška) Anime pro fanynky, protože jsem si jistá, že tam najdete..uh...své  fujoshi momenty :D








Žádné komentáře:

Okomentovat